Bowling är roligt för alla

Svenska bowlingtävlingar

Bowling är en sport som uppskattas av många utövare oavsett nivå och erfarenhet. De allra flesta spelar bowling på ren hobbynivå och det är en perfekt aktivitet om man vill ha en trevlig kväll med vännerna eller familjen. Självklart finns det också en stor skara som spelar bowling professionellt på olika nivåer. Elitserien är den högsta serien i Sverige, men Svenska bowlingförbundet anordnar också ligor och turneringar för de som inte ligger i den absoluta toppen. Här tar vi en titt på i vilka former bowling erbjuds för olika spelare och nivåer.

Tävling för alla nivåer

Det är många som uppskattar ett roligt och spännande tävlingsmoment. Oavsett om man spelar i lag eller individuellt är det något speciellt med att hålla räkning och försöka vinna över vännerna. Om man inte är intresserad av bowling på proffsnivå, utan snarare vill utöva sporten som en hobby i goda vänners lag, finns det många tillfällen att göra detta. Till att börja med finns det en korpen-serie för bowling. Korpen är till för glada amatörer som vill ses i lag och tävla mot varandra, vare sig det gäller fotboll, hockey eller bowling. Ett annat tillfälle för denna sport är om det till exempel planeras ett företagsevent eller en kick-off. kör på teambuilding Stockholm, Göteborg eller någon av alla städer som kan kombinera event som bowling med till exempel konferenser. Bowling blir en perfekt tävlingsform som bygger lagkänsla samtidigt som hela teamet får in ett nyttigt tävlingsmoment, vilket är viktigt på konferenser.Svenska bowlingtävlingar 2

Det svenska bowlingförbundet anordnar som sagt flera tävlingar varje år. På elitnivå är dessa uppdelade i regionala mästerskap där vinnarna går vidare till kvalificering för de svenska mästerskapen, eller SM i Bowling. Detta görs såväl på juniornivå som seniornivå. Man gör även skillnad på olika formationer av lag och man kan till exempel satsa på att kvala in till SM som individuell spelare eller som i ett lag om tre eller fem spelare. Alla aktuella tävlingar och datum för kval och seriespel finns på Svenska bowlingförbundets hemsida. Här kan man också läsa om vilka spelare som tillhör vilka lag och följa deras individuella ranking som indikerar hur en viss spelare står sig bland landets elitspelare. Det som gör bowling och bowlingspelare så intressant att följa, enligt många, är just att man enkelt kan mäta prestationen på varje spelare. Poäng och statistik ljuger inte inom denna sport och därför är segraren ofta en rättvis sådan.