Halloweenfest i bowlinghallen

Att ha fest eller kalas i bowlinghallen är mycket populärt. Där går det också att anordna fester med olika teman. Varför inte ordna ett party som har temat halloween? Det kan antingen vara en fest för vuxna, för barn eller för hela familjer. Att ha en fest i bowlinghallen behöver inte vara dyrt eller svårt. Dessutom är bowling en idrott alla kan vara med på. En stor fördel är att bowlinghallar i regel har öppet under större delen av dygnet och man kan ha festen nästan när man vill.

Förslag på utklädnader

Det blir extra roligt att ha festen om alla gäster kommer utklädda i halloweenkläder av olika slag. Man kan antingen köpa en dräkt eller skapa en egen. Det behöver inte vara dyrt. Några förslag på utklädnader är häxa, skelett, mumie, rånare eller någon hjältefigur. Allt behöver nämligen inte vara läskigt bara för att det är halloween.

När man bowlar behöver man inte ha några speciella skor på sig. Man får nämligen låna ett par skor i bowlinghallen.. Det är alltså en sak man inte behöver tänka på i utklädnaden. När det gäller dräkten måste man ha koll på att den inte väcker anstöt. I regel hyr man nämligen inte hela bowlinghallen utan en eller två banor. Det kan alltså vara andra personer som bowlar samtidigt som man har sin fest.

Mat och dryck

När det gäller mat och dryck finns det ofta flera alternativ att köpa i bowlinghallen. Man kan dock inte räkna med att allt är anpassat för halloween. Om man har några speciella önskemål kan man i regel kontakta bowlinghallen innan festen så kan det gå att ordna. I annat fall får man njuta av mat hemma. Kanske kan man ta med sig lite skräckpopcorn att äta på medan man väntar på sin tur?

Bowling på festen

Att bowla är enkelt och roligt. Man behöver inte få bra resultat för att man ska kunna njuta av spelandet. Det är också så att alla kan vara med och spela. Även personer som har svårt att gå eller som sitter i rullstol kan vara med.

En sak som gör det hela än roligare för barn och för de personer som har lite svårt att röra sig är att man kan fälla upp sargerna på banan. Då studsar klotet mot dem istället för att ramla ner i rännorna. Då blir det nästan omöjligt att missa käglorna.