Bowling som aktivitet

Bowling är en mycket rolig sport som inte kräver några tidigare kunskaper eller erfarenhet. Detta gäller naturligtvis åtminstone om du bara vill spela för skojs skull. Vill du bowla på en högre nivå krävs mycket träning för att bli så bra som möjligt. Det roliga med bowling är att alla människor har möjlighet att delta, oavsett ålder. Det finns dessutom mängder med olika bowlinghallar runt om i Sverige som du kan kontakta eller komma förbi för att boka en bana eller två.

Vad är bowling?

Bowling är en sport som går ut på att få iväg ett bowlingklot på en bana, med hopp om att få ner så många käglor som möjligt. Banan är lång och käglorna är placerade i en triangel i slutet av denna. Bowling kan spelas mellan flera olika lag, men även individuellt mot sig själv eller andra spelare. I bowlinghallar har du möjlighet att låna både bowlingskor och ett bowlingklot utan någon extra kostnad. Kloten har dessutom olika vikt, så att du kan välja ett som inte är alldeles för tungt (eller för lätt) för just dig.

Bowla med vänner och familj

Du kanske inte ska se till att ordna en baby shower i en bowlinghall, med tanke på att den blivande mamman kan ha svårt för att känna sig smidig nog för sporten. En baby shower anordnas bäst på en restaurang, i det egna hemmet eller kanske i någon mysig lokal. Då kan du dekorera som du själv önskar och slipper dessutom höga ljud och skrik från bowlingdeltagare.

Trots att det inte passar för en baby shower så är bowling en utmärkt aktivitet för många andra tillfällen och situationer. Du kan t.ex. gå med barnen och bowla en regnig lördag eller varför inte med arbetskollegorna på en AW efter en lång arbetsvecka. Med hjälp av skenor som finns tillgängliga på plats kan även de minsta deltagarna få iväg kloten. Dessa “ramper” är också utmärkta att använda sig av för den som tycker det är svårt att vara pricksäker.

Mat och dryck

De allra flesta bowlinghallar i Sverige erbjuder inte bara bowling, utan har även mat och dryck på plats. I vissa fall kan man behöva meddela hallen innan om man vill kombinera mat och bowling, men i de flesta fall går det bra att bestämma sig när man är på plats. Vilken mat som erbjuds beror naturligtvis på vilken bowlinghall du har vänt dig till. Den stora sports baren O’Learys erbjuder t.ex. allt från fajitas till räksallader och hamburgare, medan en mindre hall kanske enbart satsar på korv med bröd, enklare cheesburgare och snacks. Är du ute med vänner finns det oftast möjlighet att konsumera alkohol, t.ex. drinkar, vin och öl. Drick bara inte för mycket, det blir svårare att vinna mot kompisarna då!