Hälsofördelar med bowling

Visste du att bowling faktiskt är en sport som kommer med många olika hälsofördelar? Jo, det är helt sant. Vid en första anblick kanske inte bowling ser så mycket ut när det kommer till träning och hälsa, men forskning har visat att det faktiskt finns många fördelar med att ge sig in i spelet. Som de allra flesta vet så går bowling ut på att man ska få iväg ett tungt och stort klot. För att kunna bära upp och få iväg klotet så kommer man t.ex. att behöva en hel del styrka i sina armar. Både styrkan som krävs och den precisionsstyrda rörelsen är två fördelar som bidrar till att man får ett mycket skarpare balanssinne, men även förbättrar sin flexibilitet.

Både unga och äldre människor kan börja att spela bowling för att få en bättre hälsa. Sanningen är att bowling i många fall rekommenderas av läkare och speciellt för äldre människor. Orsaken till detta är för att det är väldigt ovanligt med skador i samband med bowling, men många hälsofördelar. Utöver de ovannämnda fördelarna så hjälper bowling även till att förbättra muskler, kondition och ligament i kroppen.

Bowling bra för viktnedgång

Har du testat alla möjliga dieter och knep för att gå ner i vikt? Kanske har du satt på dig lager på lager av kläder med en parajumper för dam för att försöka svettas bort vikten så fort som möjligt? En parajumper är ett utmärkt alternativ för den som vill hålla sig varm under höst eller vinterhalvår, men för att gå ner i vikt och bränna kalorier så finns det smidigare alternativ.

När du spelar bowling så kommer du att bränna fler kalorier än du troligtvis räknat med. Studier har visat att man bränner cirka 250-300 kalorier under en timmes match. Hur mycket man bränner beror dock på hur intensivt man spelar samt vilken kroppsvikt det är som man har. Man skulle kunna säga att bowling kan liknas med en promenad där man ständigt håller vikter i sina händer. Även om det finns sporter där man kan förbränna än fler kalorier än vid bowling så är bowling ett bra alternativ för den som vill ha ett lite mindre fartfyllt alternativ. När man rör på sig är det inte bara kroppen som förbränner fett, man ser till att blodcirkulationen och andningen blir betydligt bättre.

Testa på bowling

Att börja spela bowling är väldigt enkelt och man behöver inte vända sig till en bowlingklubb för att kunna sätta igång. Sverige erbjuder mängder med olika bowlinghallar som man kan besöka och spela när helst man känner för det. Hit kan man gå om man vill spela ensam, likväl som man kan besöka bowlinghallarna tillsammans med vänner och familj. Man betalar ett engångsbelopp och får sedan tillgång till en bana, klot och möjlighet att låna bowlingskor.