Bowlingkläder

Det fina med bowling är att det är en sport som det går att använda olika kläder till. Du behöver inte köpa massor med dyra bowlingkläder och tillbehör för att kunna bowla. Om du ska bowla en fredags- eller lördagskväll och vill vara lite fin kan du absolut ha en kjol på dig. Det finns massor med snygga kjolar som lämpar sig till bowlingspel. Det finns många kjolar som har en lös modell, vilket kan vara mer bekvämt än en tight kjol när du ska röra dig mycket. Tänk på att välja en kjol som är lite längre så att du bekvämt kan böja dig fram utan att behöva tänka på om du visar rumpan eller inte.

Följsamma kläder

Bowling kräver faktiskt inga speciella kläder, ett proffs kommer faktiskt väldigt långt med ett bra klot, en väska och bra bowlingskor. Om du spelar bowling på en mer avancerad nivå eller om det bara är mer allvar i spelet än att ha kul kan det vara viktigt att tänka på kläderna lite mer så att du kan fokusera på spelet till hundra procent. När du spelar bowling vill du kunna röra dig obehindrat. Kläder i följsamma material är att föredra. När du bowlar kan det lätt bli varmt och att då ha kläder som transporterar bort fukt kan vara en bra idé för att höja spelupplevelsen. Det finns bowlingtröjor i polomodell med en krage och knappar men det finns även vanliga klassiska t-shirts som passar bra för bowling.

Välj bra strumpor

Bowlingskorna är väldigt viktiga när det kommer till bowling men det många inte tänker på är strumporna. Att ha ett par bra strumpor är faktiskt guld värt. Satsa på ett par sportstrumpor som leder bort fukt. Det kan vara en fördel att ha ett par strumpor som är förstärkta i häl- och tåpartiet för att minska risken att få skavsår.