Börja bowla

Är du ute efter ett nytt och trevligt sätt att tillbringa dina kvällar på? Då kanske du ska överväga att börja bowla, en populär sport som innefattar både styrka och teknik. Ett besök på Svenska bowlingförbundet visar att Sverige har fått en allt mer cementerad plats i den internationella bowlingvärlden och senast i juni 2016 tog svenska spelare hem ett stort antal medaljer i världsmästerskapen. Har du funderat på att börja bowla eller ta ditt spelande till en ny nivå? Då finns det ett par saker som kan vara bra att tänka på.

Enkla tips för nybörjaren

Har du vunnit en storvinst på megalotto.com och slipper att gå till jobbet varje dag? Då 1200px-bowlerbowlingkan det vara en bra idé att hitta en givande hobby och vad passar bättre än att lära sig att bli riktigt bra på bowling? Ett enkelt tips som kommer göra underverk för din spelande är rätt klot. Det finns mängder av variationer så det är upp till dig att välja ett klot som passar dina fingrar. Välj ett bowlingklot som ger dig ungefär 1 till 2 millimeters utrymme efter att du stoppat ned tummen. Om du har ett för stort tumhål kommer du att få en sned och alltför ansträngd svingrörelse. När du väl hittat rätt är det viktigt att du tänker på din rörelse. Försök att vara så rak och avslappnad som möjligt när du svingar iväg ditt klot. För att få bättre precision är det viktigt att du håller ansatsen rak.

Mer tips för att förbättra ditt spel

Det är ingen slump att vi har tagit hem två svenska guld i EM och placerat högt i ett stort antal internationella tävlingar. Svenskar är bra på bowling och du kan göra storstjärnorna sällskap på prispallen. Kom ihåg att bowling handlar om att ha kul men om du vill bli bättre än dina vänner kan du bland annat använda pilarna på banan för att sikta bättre. Välj ut en av pilarna och håll ögonen på den när du svingar iväg ditt klot. Ett vanligt nybörjarmisstag är att titta på käglorna när du kastar iväg klotet och hoppas på en strike. Har du kastat iväg ett klot och siktar på en spärr? Då är det en bra idé att kasta klotet i mittenpilens riktning. Genom att bowla i mitten av banan får du större chans på att få ned resten av käglorna och därmed imponera på dina vänner. Med tålamod och enkla tips kan du komma långt.