Starta en bowlingklubb

Bowling är en kul gruppsport och kan utövas med vänner, kollegor eller familjen. Man kan också anmäla sig till en klubb och spela med andra medlemmar och lära känna nytt folk på köpet. Man behöver inte köpa en massa dyr utrustning heller, det finns skor och klot att låna på bowlinghallen och det brukar ingå i avgiften man betalar för banan. Man kan alltid köpa sitt eget klot och egna skor sedan om man känner att man vill tävla men som hobbyspelare är det ingen nödvändighet. Det går dessutom bra att ha sina vanliga kläder på sig så det behövs inga dyra märkeskläder för att spela bowling.

Tävla i Bowling

Visste du att bowlingklubben från Stureby är bäst i Sverige just nu? Den är en av 250 svenska klubbar och är du intresserad av att starta en egen klubb vänder du dig till Svenska Bowlingförbundet, som är ett specialidrottsförbund och lyder under Svenska Riksidrottsförbundet. Man bör ha grundläggande föreningskunskaper innan man startar och det är bra att vara åtminstone några stycken som tillsammans bildar bowlingföreningen. Man måste ha en styrelse och upprätta protokoll över alla möten men innan ansökan om medlemskap lämnas in hos Bowlingförbundet ska man ansöka om ett organisationsnummer hos Skatteverket. Du har även möjlighet att lösa tävlingslicens om du vill delta i framtida tävlingar.

Betta på bowling?

Det går inte att betta på bowling i nuläget. Man kan inte slå vad och sätta pengar på bowlingtävlingar så som man kan på andra sporter. Men om man kunde slå vad hade man kunnat använda sig av Liverättning på nätet. Det går ju alltid köra individuell vadslagning inom den lokala klubben och låta vänner och familj tippa resultatet. Att starta en tävling mellan vänner och familjemedlemmar kan bli riktigt kul och en härlig stämning när alla hejar på just sin favorit. Kanske en idé för vadslagningsfirmorna att titta på framtida möjligheter för att kunna spela på resultatet vid tävlingar.