Kan bowling vara den perfekta sporten för dig?


Vill du börja träna men
får feber och ont i magen bara av tanken på att gå till gymmet? Vill du vara social och umgås med vänner men samtidigt göra något fysiskt aktivt som gynnar din hälsa? Då kan bowling vara något för dig.

Bowling
Bowling är en otroligt social sport, och innehåller lika delar strategi, styrka, och motion, som är lätt att lära sig och med mycket övning bli riktigt duktig på. Har man annars svårt att ta sig till träningen när man tränar helt själv är bowling verkligen fördelaktigt då man är flera stycken som tränar, umgås och har roligt ihop. För många ser man detta inte som fysisk och tråkig träning utan som ett sätt att träffas och umgås på – samtidigt som man får träning för kroppen.

Spelet

 

Bowling är till grunden ganska enkelt att förstå sig på. Men som med allt annat blir det mer och mer spännande och invecklat ju mer Friends playing bowling together. Man throwing ball while friends encurage himman lär sig, och bowling är inget undantag. Kommer du att spela mycket kommer du att märka att material och tyngd på klotet spelar stor roll och om banan är nyoljad eller inte gör också stor skillnad för spelet. Men detta kanske inte har så stor betydelse nu i början, utan då kanske det är viktigare att veta hur du samlar poäng. I korthet består spelet av serier och varje serie innehåller mellan tio och tolv spel. Vid varje spel har du två försök på dig att få ner alla käglor och får du ner alla käglor på första försöket kallas detta strike, behöver du två försök på dig att få ner alla käglor kallas detta spärr. Poängen räknas både enskilt för varje slag du gör men räknar även in hur många käglor du får ner på andra och tredje efterföljande slag.

Hitta en bowlinghall
På gott och ont är inte bowling en sport som man kan spela var som helst bara andan faller på. Men det finns faktiskt en hel del med bowlinghallar och bowlingklubbar runt om i Sverige, närmare bestämt omkring 250 stycken. Det brukar inte vara särskilt dyrt heller, och ju fler kompisar du drar med dig, desto billigare brukar det bli. Är du rädd för att ingen vill följa med dig och att du ska bli lämnad själv i bowlinghallen? Då kan du sluta oroa dig. Det finns alltid ett glatt gäng som du kan fråga om du får spela med. Vem vet, de kanske behöver en till person för att kunna spela en rättvis match? Annars är det fullt acceptabelt att ta en bana och spela själv, varför inte smygträna lite inför nästa match med kompisarna?