Enkla bowlingtips

Bowling är en populär sport och fritidsaktivitet som funnits länge. Sedan början av 1800-talet har man bowlat och sedan länge är det en sport som det tävlas i runt om i världen. För den som inte siktar mot att bli bowlingproffs, utan endast vill ha lite kul finns det många tips på hur du kan förbättra dig själv och bli bättre på bowling. Ring dina vänner, boka en eller flera banor i en spelhall, sätt på dig de obligatoriska bowlingskorna och kör igång redan idag! Bowla, helt enkelt. Det är det bästa tipset!

Bowling är enklare än vad man tror

Det finns många olika slags fritidsintressen du kan sysselsätta dig med. Renovera badrummet, iStock_000078427103_Smallinred med kakel, måla om en möbel eller lär dig spela squash är några exempel. Att börja med bowling kan vara en god idé också, om du vill kombinera en rolig aktivitet med tävlingsinslag och sport. Det finns flera olika saker du kan tänka på för att bli en bättre bowlare. Det första är att välja rätt skor och rätt skostorlek. Många professionella bowlare har lagt ner mycket tid och pengar på rätt skor – de ska sitta bra och vara i rätt storlek och framför allt vara sköna på fötterna med ett bra grepp. Det sistnämnda är oerhört viktigt eftersom hur skorna greppar ytan på golvet kan vara avgörande för hur du får iväg klotet. Tänk dig att du ska försöka göra en strike och du råkar glida med skorna så att klotet får en snurr du inte önskar – inte bra!

Enkla tips för nybörjare

Här kommer några enkla tips för nybörjare också. Förutom att välja rätt skor, är valet av rätt klot kanske det absolut viktigaste att tänka på när du vill bli bra i bowling. Klotet får inte väga för mycket så att det känns tungt och jobbigt att få iväg, men det ska heller inte väga för lite så att det inte får någon tyngd när det väl rullar på banan. Fråga gärna en instruktör eller annan personal i bowlinghallen så ska de kunna hjälpa dig att hitta rätt klot för din längd, vikt och styrka. En annan aspekt av detta är att hitta ett klot med rätt storlek på hålen för dina fingrar. Är hålen för små kan du i värsta fall fastna med dina fingrar i klotet, vilket givetvis försvårar möjligheten att få iväg klotet i den riktningen du önskar. Ett sista tips är att tänka på att verkligen hamna med kroppen framåt och inte i en vriden position när du ska svinga iväg klotet, så att du inte hamnar i rännan och missar käglorna!